title-vzporedni-dogodki

Kolesarski marator Junaki vinogradov

3. 6. 2017 ob 8:30

Klet Brda bo v letu 2017 že 22. zapored organizirala kolesarski maraton, ki pa se po jubilejnem 20. Kolesarskem maratonu češenj lani preimenoval v Kolesarski maraton Junaki vinogradov.

V letu 2017 bo prireditev potekala v soboto, 3.6.2017. Dogodek je v vseh teh letih postal tradicionalni del briškega Praznika češenj in nepozabno doživetje za vse, ki se ga udeležijo. Vsako leto se maratona udeleži več kot 1000 kolesarjev in njihovih družin ter prijateljev. Gre za rekreativno kolesarsko prireditev, s startom v Ljubljani, postankom v Ajdovščini in ciljem v Vinski kleti »Goriška Brda« na Dobrovem – vse skupaj 108 km. Maraton se prične ob 8.30, odvija se v vsakem vremenu, prihod kolesarjev v klet pa je predviden ob 13.30.

Več o dogodku na: www.brda.si

30. obletnica POP delavnice 1987

Vila Vipolže, 3.6. ob 20:00

Pop delavnica je bila slovenska glasbena prireditev. 5. izvedba je potekala v Vipolžah v Brdih 13. junija 1987. V tekmovalnem delu se je predstavilo 25 pesmi, ki so se potegovale za nagrade, v koncertnem delu pa so nastopili Big Ben, Šank rock in Čudežna polja.

Po 30 letih bomo v Vipolžah obujali spomine na to priljubljeno prireditev. Na oder bodo stopili: Janez Bončina – Benč, ki je s pesmijo »Poet« prejel 2. nagrado občinstva in 1. nagrado po izboru strokovne komisije, člani zasedbe Bianco in Agronavti, ki so leta 1987 prejeli prav tako 2. nagrado po izboru občinstva s pesmijo »Gremo na pizzo«, Aleš Klinar, ki je s skupino Martin Krpan s pesmijo Še je čas, zmagal po mnenju občinstva ter zasedba Rock Partyzani, ki bodo zaigrali pesmi skupine Martin Krpan ter Agropop.
 
Vstopnice so na voljo na Eventimovih prodajnih mestih ter na TIC-u Brda. Cena vstopnic v predprodaji je 5€ (prvih 100 vstopnic) nato 7€, na dan dogodka 9€.

Pohod od češnje do češnje

4. 6. 2017 ob 8:00

Planinsko društvo Brda že trinajstič organizira pohod po briških gričih in dolinah, skozi briške vasi, mimo naravnih in kulturnih znamenitosti, ki ga poznamo pod imenom »POHOD OD ČEŠNJE DO ČEŠNJE«. Na pohodu se nam na posameznih točkah odpirajo popolnoma drugačni razgledi po Brdih in naše kraje doživite v vsej njihovi razgibanosti in raznolikosti. Za letošnji pohod smo pripravili novo traso, ki bo potekala po severnem delu Brd, delno po poti »ČMPEVKA« in delno po drugih poteh. Pohod je razgiban, vendar nezahteven, zato je primeren za vse, ki radi hodijo. Pot poteka po cestah in kolovozih. Za hitrejši utrip poskrbita vzpona v Vedrijan in Višnjevik. Zadostuje lažja pohodna obutev. Hoja na lastno odgovornost!

Udeležence pohoda naprošamo, da se zaradi lažje organizacije predhodno prijavijo (do 28.05.2017), na elektronsko pošto pdbrda@pzs.si  Posamezniki nam prosimo sporočite ime, priimek in kraj, za skupine pa zadostuje število udeležencev,  kraj in ime vodje skupine. Za informacije lahko kličete na tel. 031 393 776 (Bojan).

Več o pohodu na: www.brda.si

Dobrodelno druženje ob češnjah in nogometni žogi

Vipolže, 4. 6. 2017 ob 16:00

Na dobrodelnem druženju ob češnjah in nogometni žogi v Vipolžah bo aktivno sodeloval, podobno kot lani,  predsednik republike Slovenije Borut Pahor. Prvič pa bo, na že tradicionalni prireditvi, prisoten slovenski junak nedavno zaključenega 100. Gira  Jan Polanc. Kako se “razumejo” z nogometno žogo in balinarskimi kroglami pa bodo pokazali tudi: vse uspešnejši alpski smučar Štefan Hadalin, nekdanji velemojster rallyja Andrej Jereb, nogometaš, ki je pred več kot 30 leti v dresu Rijeke slovitemu Realu zabil dva gola Adrian Fegic, dolgoletni odbojkarski reprezentant Jasmin Čuturič, taksist Ibro (Ranko Babić)  in gostilničar Marko (Franko Korošec) iz Ene žlahtne štorije, pater Bogdan Knavs, duhovnik s Koroške Marjan Plohl , nekdanji nogometni reprezentant Matej Mavrič Rožič, podpredsednikdržavnega zbora Matjaž Nemec, nekdanji šahist Aljoša Grosar, dvakratna olimpijka – skakalka v višino Lidija Kristančič (nekdaj Benedetič- Lapajne) …… Kapetanka celotne ekipe,pa bo najuspešnejša  slovenska umetnostna kotalkarica in ambasadorka Fundacije Vrabček upanja Lucija Mlinarič. In to navkljub dejstvu, da se  vnovič bojuje s hudo boleznijo.

Še kakšno presenečenje ni izključeno !!

Ob 17. uri  pa  se bodo mladim na igrišču  pridružili tudi ostali udeleženci in gostje.

Vsa zbrana donatorska  sredstva ter prispevki udeležencev bodo namenjena Fundaciji Vrabček upanja  za Oddelek za invalidno mladino Stara Gora ter za družino v stiski iz Goriških Brd.

Komedija-praznikcesenj

Komedija Buh pomagej

Grad Dobrovo, 8.6. ob 21:00

Avtorska komedija, v kateri je združil moči primorski ‘all stars’ kvartet v postavi Boris Devetak (TV Poper, Alora pridem več k’sno!, skupina Happy Day), Žan Papič (stand-up komik in voditelj oddaje Ambienti na TVS), Franko Korošec (gostilničar Marko v Eni žlahtni štoriji, TV Poper, Peta hiša na levi …) ter filmski in gledališki igralec, režiser, TV-ustvarjalec, glasbeni avtor in pevec Danijel Dan Malalan (Nahrani me z besedami, Slovenka, Outsider, serija Strasti, predstavi Trio, Do nazga).

Več o predstavi: http://www.smejmo.se