title-vzporedni-dogodki

Kolesarski marator Junaki vinogradov

2. 6. 2018 ob 8:30 (Ljubljana, prihod na Dobrovo ob 13.30)

Klet Brda bo v letu 2018 že 23. zapored organizirala kolesarski maraton, ki pa se po jubilejnem 20. Kolesarskem maratonu češenj preimenoval v Kolesarski maraton Junaki vinogradov.

V letu 2018 bo prireditev potekala v soboto, 2. 6. 2018. Dogodek je v vseh teh letih postal tradicionalni del briškega Praznika češenj in nepozabno doživetje za vse, ki se ga udeležijo. Vsako leto se maratona udeleži več kot 1000 kolesarjev in njihovih družin ter prijateljev. Gre za rekreativno kolesarsko prireditev, s startom v Ljubljani, postankom v Ajdovščini in ciljem v Vinski kleti »Goriška Brda« na Dobrovem – vse skupaj 108 km.

Maraton se prične ob 8.30, odvija se v vsakem vremenu, prihod kolesarjev v klet pa je predviden ob 13.30.

Več o dogodku na: www.brda.si

After DOK – Lea Sirk & Rudi Bučar

Vila Vipolže, 2. 6. 2018 ob 21:00

Po zaključku sobotnega dneva odprtih kleti se nam v Vili Vipolže obeta izjemen glasbeni večer. Z nami bo zmagovalka Eme 2018 in finalistka Eurovizije Lea Sirk! Po prihodu s tekmovanja se bo s spremljevalno skupino prvič predstavila na goriškem prav v Vili Vipolže.
Nastopil bo tudi eden in edini istrski trubadur Rudi Bučar, s katerim je Lea že večkrat skupaj zapela.

Večer nam bo popestril tudi priljubljeni DJ Sale Sanchez.
Vstopnice na vseh Eventim prodajnih mestih (Petrol, Pošta, OMV, …)

Cena vstopnice:
– Od 16. .5 do 31. 5. > 11€
– Od 1. 6. – 2. 6. > 13€

Za več informacij nas kontaktirajte na info@jabka.eu ali na mobilno številko 031 363 179.

Pohod od češnje do češnje

3. 6. 2018 ob 8:00

Planinsko društvo Brda že trinajstič organizira pohod po briških gričih in dolinah, skozi briške vasi, mimo naravnih in kulturnih znamenitosti, ki ga poznamo pod imenom »POHOD OD ČEŠNJE DO ČEŠNJE«. Na pohodu se nam na posameznih točkah odpirajo popolnoma drugačni razgledi po Brdih in naše kraje doživite v vsej njihovi razgibanosti in raznolikosti. Za letošnji pohod smo pripravili novo traso, ki bo potekala po severnem delu Brd, delno po poti »ČMPEVKA« in delno po drugih poteh. Pohod je razgiban, vendar nezahteven, zato je primeren za vse, ki radi hodijo. Pot poteka po cestah in kolovozih. Za hitrejši utrip poskrbita vzpona v Vedrijan in Višnjevik. Zadostuje lažja pohodna obutev. Hoja na lastno odgovornost!

Udeležence pohoda naprošamo, da se zaradi lažje organizacije predhodno prijavijo, na elektronsko pošto pdbrda@pzs.si  Posamezniki nam prosimo sporočite ime, priimek in kraj, za skupine pa zadostuje število udeležencev,  kraj in ime vodje skupine.

Več o pohodu na: www.brda.si

Dobrodelno druženje ob češnjah in nogometni žogi

Vipolže, 3. 6. 2018 ob 17:30

Tvoj bodoči bivši mož

Vila Vipolže, 6. 6. 2018 ob 20:00

Vid Valič v avtorski komediji TVOJ BODOČI BIVŠI MOŽ prihaja v sklopu Praznika češenj v Vilo Vipolže!

Vid Valič bi se rad poročil. Že od nekdaj. Ampak, kaj narediš, če se hoceš porociti, pa ne najdeš prave? Kaj narediš, če najdeš pravo, pa se ona noče poročiti s tabo? Kaj narediš, če zasnubiš 20 žensk v dveh letih in ti vsaka reče NE?! In kaj narediš, če ti
kakšna dejansko reče DA?

V osebno izpovedni komediji bo Vid Valič iskal odgovore na ta vprašanja in morda bo prav on tisti, ki bo na koncu rekel DA. Najbrž ne … ampak mogoče …
»Tvoj bodoci bivši mož« je komedija, kjer boste našli koščke svojega življenja, ki jih boste lahko lepili skupaj in Valič vam bo priskrbel lepilo.

Opomba: Gledalke in gledalci ob nakupu vstopnice ne dobijo dejanskega lepila.

Vstopnice na Eventim prodajnih mestih (Petrol, Pošta, OMV,…)

Info: 031 363-179