Kaj početi v Brdih?

KLET BRDA

V času češnjeva dogajanja si privoščite posebno doživetje v največji zadružni vinski kleti v Sloveniji. Voden ogled kleti vam bo omogočil, da pokukate v svet, kjer nastajajo najboljša vina na svetu.

Sobota 1. 6., sobota 8. 6. in nedelja 9. 6. 2019

Voden ogled kleti in degustacija treh vzorcev vina.

Cena: 5 € na osebo.

Ogledi bodo vsake pol ure in sicer od 10.00 do 17.00 ure.

PAINTBALL BRDA

Si želite nore zabave v objemu narave? Želite v vas preboriti borbeni duh? Torej je paintball prava dogodivščina za vas. Od sedaj se lahko v tej nenavadni aktivnosti lahko preizkusite tudi v Brdih.

Paintball Brda (Info: www.paintballbrda.si, tel.: +386 41 337 446)

OGLED KAVERN IN MUZEJA NA SABOTINU

Ogled muzeja in kavern 1.svetovne vojne na Sabotinu, sobota 10.6. in nedelja 11.6.2017 ob 10.00, 12.00 in 16.00.  (Info: Bogdan Potokar, tel.: +386 40 253 234, bogdan.potokar@siol.net)

MESEC ČEŠNJEVIH JEDI

1.6. do 31.6.2019

V deželi opojnih trenutkov so češnje že obrodile! Njihove žlahtne sadeže vam briški gostinci ponujajo na krožnikih, polnih igrive domišljije.

Vzemite si čas, preverite ponudbo lokalnih gostincev.

Obiščete nas lahko v Vili Kozana, na Domačiji Kabaj Morel, v Hiši Marica, na Kmetiji z nastanitvijo Breg, v restavraciji Hotela Venko ter v restavraciji hotela San Martin.

Pa dober tek!

ČEŠNJEVE POHODNE POTI

V Brdih, kjer zori sočno briško sadje, uspevajo izvrstna vina, domuje slastna briška hrana, lahko zakorakate v zelene vinograde in sadovnjake ter med briškimi brajdami najdete svoj mir.

Za vas smo pripravili 8 peš poti, ki so poimenovane po starih briških sortah češenj. Vsaka pot vodi po edinstveni, samosvoji, bogati, pisani in živahni naravi, polni življenja v vseh letnih časih. Obiščite nas na TIC-u Brda, kjer vam bomo poti predstavili vam poklonili zemljevid vse osmih poti.